Sportfysiotherapie

Voor sportfysiotherapie in de Achterhoek kun je het beste bij ons terecht. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je als sporter goed je sport kunt uitvoeren. Naast onze sportfysiotherapeut Gertjan, werken wij indien nodig als team met de andere specialisaties, kennis en ervaring samen om je op het oude niveau of zelfs op een hoger niveau te krijgen. Complexe klachten of problemen zijn voor juist een uitdaging.

 

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie, net als manuele therapie en bekkenfysiotherapie d.m.v. een master-opleiding, waarbij Gertjan is opgeleid om klachten die tijdens het sporten optreden of door het sporten zijn ontstaan te onderzoeken en te behandelen. Omdat elke sport andere eisen aan de sporter stelt, verdiept hij zich in jouw sport en past hij de behandeling en adviezen daarop aan. Het is hierbij erg belangrijk dat de fysiotherapie niet alleen gericht is op de blessure, maar ook om te zorgen dat de rest van het lichaam fit blijft of weer fit wordt. Er wordt ook gekeken wat er binnen jouw sport nog wel mogelijk is en indien nodig, wordt er contact opgenomen met coach of trainer.

 

Wanneer sportfysiotherapie ?

De sportfysiotherapeut houdt zich bezig met allerlei (al dan niet sportgerelateerde) klachten, maar ziet veel knie, schouder en enkelklachten. Daarnaast is hij ook opgeleid om te begeleiden bij revalidatie na een operatie zoals bijvoorbeeld een nieuwe kruisband of een blessure zoals het verzwikken van een enkel.

 

Wat heeft onze sporttherapeut voor jou in huis?

Naast de opleiding tot sportfysiotherapeut doet Gertjan al jaren ervaring op binnen de (top)sport. Hij is actief betrokken bij Crossfit Oost, volleybalvereniging Bovo in Aalten en via Sportcentrum Papendal bij de nationale volleybalteams van o.a. pré-jeugd, jeugd en jongoranje. Omdat hij de minor sport en voeding heeft gevolgd, kan hij jou ook voorzien van informatie over voeding of voedingssupplementen. Tevens heeft hij het FIVB Anti-Doping Education Program gevolgd en is bekend met dopingcontroles binnen de (top)sport. Daarnaast heeft hij de cursus dry needling gevolgd en kan hij dit inzetten om het herstel te bevorderen.

 

Hoe werken wij samen?

Het kan natuurlijk zijn je klachten erg complex zijn en dat alleen sportfysiotherapie niet afdoende is. Er wordt bij ons dan ook met regelmaat samengewerkt en/of overlegd met de manueel fysiotherapeuten en/of de bekkenfysiotherapeut. Door onze kennis te bundelen en regelmatig te evalueren kunnen wij je ook bij complexe klachten goed begeleiden.

 

Ook voor begeleiding bij (beginnende) sporters!

Sportfysiotherapie is er ook voor mensen die willen beginnen met sporten maar niet goed weten hoe, voor begeleiding bij chronische aandoeningen of bijvoorbeeld wanneer u wilt afvallen en bij sporten dan tegen lichamelijke beperkingen aanloopt. Bij de meer ervaren sporter kan de sportfysiotherapeut ook helpen met het opstellen van het juiste trainingsschema. Ook kinderen en ouderen zijn bij een sportfysiotherapeut aan het juiste adres.