ClaudicatioNet

“ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, Fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.”

Claudicatio intermittens is een benaming voor pijn in de benen ten gevolge van een vernauwing of afsluiting van een bloedvat in de benen. Etalagebenen is een andere veelgebruikte term. Deze naam is ontstaan doordat mensen door de pijn in de benen niet meer verder kunnen lopen. Om dit te verbloemen wordt gestopt voor een etalage.

Als u etalagebenen heeft wordt u vaak door een vaatchirurg of een huisarts doorgestuurd naar een fysiotherapeut die is aangesloten bij het ClaudicatioNet . Deze therapeuten zijn geschoold in het behandelen van mensen met vaatbeperkingen.

Wetenschappelijk onderzoek laat ook zien dat looptraining onder begeleiding ervoor zorgt dat uw loopafstand minimaal verdubbeld kan worden! Verder blijkt dat op lange termijn looptraining gelijke effecten heeft aan een operatie, terwijl u de risico’s van een operatie niet heeft. Mocht u niet goed kunnen lopen, dan kan er ook door middel van fietsen op een hometrainer en oefeningen vooruitgang worden geboekt.

Fysio-Specialist is bij ClaudicatioNet aangesloten via: Ellen Baten

Meer informatie: