TOPZORG EN PLUSPRAKTIJK

Na zorgvuldig onderzoek hebben wij ervoor gekozen geen TopZorg of Pluspraktijk te worden. Inhoudelijk voldoen we binnenkort aan de criteria hiervoor. Wij zijn er naar aan het streven om HKZ (iso) gecertificeerd zijn. Alle procedures in de praktijk zullen hierdoor gestandaardiseerd en beschreven zijn.

Echter om het predicaten Topzorg of Pluspraktijk te krijgen zouden we nog een audit moeten doen die dan volledig gericht is op de dossiervorming. De eisen voor deze dossiervorming zijn zo extreem dat de dossiervorming de kwaliteit van de behandeling aantast.

Het is niet in uw belang als cliënt dat we twee behandelingen besteden aan het invullen van overbodige lijstjes. Dat past ook niet bij onze taakopvatting als professional. We hebben veel energie en tijd besteed om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn onze administratie aan deze eisen te laten voldoen zònder de kwaliteit van de behandeling aan te tasten. Dat bleek niet mogelijk.

Uiteraard vinden wij het vervelend dat daarmee het beeld kan ontstaan dat er praktijken zijn die hun kwaliteit beter op orde hebben. Dat stimuleert ons echter ook om u dagelijks te laten zien dat dit beeld niet klopt. Gelukkig geven onze cliënten en verwijzers in hun reacties regelmatig aan onze praktijk “Top” te vinden.