Kaakklachten

Kaakklachten laten behandelen door een fysiotherapeut? Men hoort het minder vaak dan bijvoorbeeld een sportblessure maar ook de kaak is een gewricht met onder andere spieren waar een fysiotherapeut met een goede behandelingen kan helpen om de kaakproblemen te verminderen. Binnen Fysio-specialist Aalten is Richard Pamboer de gespecialiseerde kaak therapeut, hij helpt je graag van je kaakpijn af.

De Symptomen van kaakpijn

Uiteraard kan men pijn ervaren in de kaak zelf. Maar ook kan er sprake zijn van hoofdpijn of nekklachten. Daarnaast kunnen kaakproblemen zich uiten als een vage oorpijn, knappende geluiden bij het bewegen van de kaak of men heeft kiespijn. Ook kan een beperkte mondopeningen problemen veroorzaken. Soms komt het zelfs voor dat de mond niet meer geopend of gesloten kan worden.

Welke soorten kaakpijn bestaan er?

Er zijn verschillende oorzaken voor kaakproblemen, zoals klemmen, knarsen, gebitsveranderingen en omgekeerd komen sommige kaakklachten voort uit nekklachten. Kaakklachten worden ook wel Cranio Mandibulaire Dysfunctie (CMD) of Temporo Mandibulaire Dysfunctie (TMD) genoemd.

De behandeling

Na het onderzoek wordt er een behandelplan met u gemaakt. Hierin komen oefeningen of adviezen voor die u zelf thuis kunt toepassen. Daarnaast wordt de bewegelijkheid van de kaakgewrichten, het juiste bewegingsverloop van de kaak en de spierspanning worden ook in de praktijk behandeld. Soms kan er voor Dry Needling gekozen worden, als ondersteuning van de behandeling. In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn dat de behandelend fysiotherapeut contact heeft met uw tandarts.

De behandeling van kaakklachten gebeurt door: Richard Pamboer